התחתנתם, הכול היה נראה טוב ויפה, אבל אלו החיים, לפעמים יש צורך לשכור את שירותיו של עו"ד גירושין מומלץ, להיפרד ולהתחיל דף חדש. כעת, נשאלה השאלה: מה אומר החוק לגבי תהליך גירושין לאחר חתונה אזרחית? האם יש צורך להגיע לרבנות?
אין ספק כי בשנים האחרונות, חתונות אזרחיות הלכו ונהפכו ליותר ויותר נפוצות. יותר אנשים מעדיפים להתחתן בטקס חתונה אזרחי, אם בעקבות התכחשות למוסד הדתי, או שמא בעקבות העובדה שהם מנועים מלהתחתן במוסד הדתי. לאחר חתונה אזרחית, וגם דתית, לפעמים מתגלה אי-התאמה בין זוגות, שמצריכה גם גירושין.
הרבנות בישראל: סמכות בלעדית בנושאי נישואין או גירושין
מאחר ומוסד הרבנות אינו מכיר במסגרת הזאת שנקראת נישואין אזרחיים, אנשים רבים נוטים לחשוב שגם לא יהיה צורך לבקר ברבנות אם יעלה הצורך להתגרש ולפרק את הנישואין. אבל האם זו באמת התמונה?
אז הרשו לנו להגיד לכם שבפועל, גם אם התחתנתם בחתונה אזרחית, אתם תצטרכו להגיע לרבנות בכדי לפרק את הנישואין. זאת, משום שלרבנות ישנה סמכות ייחודית בכל הנוגע לנושאי נישואין וגירושין בישראל. אם כך, פירוק חתונה אזרחית מחייב הגעה לרבנות.
האם בכל מקרה חובה להתגרש ברבנות?
ישנם סייגים לכך. במקרים שבהם אין לכם כל כוונה להתחתן בעתיד בטקס דתי, תהיה באפשרותכם להחליט שאתם לא מתגרשים ברבנות. יהיה ניתן להגיש בקשה לגירושין במדינה בה התחתנתם, ובעתיד תוכלו שוב לחפש לכם חליפות חתן מעוצבות ולהתחתן בשנית (כל עוד זה לא יהיה בטקס דתי). האם ישראל תכיר בגירושין מסוג זה? נסביר:
חשוב לציין, ישראל עשויה לא להכיר בגירושין המתבצעים במדינות זרות, כך שבכל מקרה ההמלצה שלנו היא להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום זה של דיני גירושין לאחר חתונה אזרחית. יחד עם זאת, זכרו, במקרים רבים יהיה עדיף לפתור את הסוגיות האלו ביניכם. במילים אחרות, לפעמים ה"התחמשות" בעורכי דין עשויה להחמיר את תהליך הגירושין. זה רק טיפ מאיתנו, בסופו של דבר, זה תלוי בכם. אז מה עדיף?
האם עדיף להתגרש ברבנות לאחר חתונה אזרחית?
לאחר שהבנו מה מותר ומה אסור מבחינת החוק, נשאלת השאלה – מה עדיף לעשות? האם כדאי להתגרש ברבנות לאחר חתונה אזרחית? אולי כדאי להגיש בקשה לגירושין במדינה בה התחתנתם? אם התחתנתם בחתונה אזרחית בארץ או בחו"ל, אתם כנראה בעלי אג'נדה שהיא פחות מקורבת לנושאי הדת היהודית.
אם כך, אתם כנראה כבר החלטתם שאתם לא מעוניינים להגיע לרבנות. יחד עם זאת, חשוב לזכור שאנשים לפעמים משתנים ומשנים את דעותיהם. זה שהיום אתם "מחרימים" את מוסד הרבנות, לא אומר בהכרח שככה גם תרגישו בעתיד. בשורה התחתונה, לפעמים מומלץ לא לסגור דלתות.
שתהיה התחלה חדשה מוצלחת, בכל אופן!