בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים בוחרים לפנות לטיפול פסיכולוגי שיסייע להם להתמודד עם בעיות וקשיים נפשיים שמקשים ומעיקים עליהם. קשיים אלו כוללים בין השאר: חרדות, דיכאון, לחצים נפשיים, בעיות משפחתיות או זוגיות, אובדן של אדם קרוב ועוד.
הטיפול הפסיכולוגי נוגע בנקודות רגישות ומורכבות במיוחד ולכן רשלנות רפואית מצד הפסיכולוג עלולה לפגוע מאוד במטופל.
למטופל יש זכות לקבל טיפול רפואי מקצועי ואיכותי כמו בכל ענף אחר ברפואה ולכן עליו לטפל ברשלנות ולדאוג שהפסיכולוג ישלם על מעשיו.
במאמר זה נעניק לכם מידע על רשלנות רפואית בכלל ועל רשלנות מצד הפסיכולוג בפרט ונסביר לכם כיצד לטפל במקרים בהם הפסיכולוג מתרשל כך שהוא ישלם על המעשים שלו.
מהי רשלנות רפואית?
כאשר מטופל פונה למטפל רפואי הוא מצפה לקבל טיפול מקצועי, איכותי וקפדני שיסייע לו להתמודד עם הבעיות הרפואיות שלו.
רשלנות רפואית היא מצב שבו מטופל נפגע עקב מתן טיפול רפואי מזיק או אי מתן טיפול רפואי הולם.
על מנת לקבל פיצוי על הנזק שנגרם למטופל, עליו להוכיח כיצד המטפל התרשל בתפקידו לדוגמה: המטפל התעלם מגורמים שהיה עליו לראות, המטפל נתן למטופל טיפול לא מתאים, המטפל לא הפנה את המטופל לבדיקות חיוניות וכדומה.
דוגמאות למקרים של רשלנות רפואית של פסיכולוג
רשלנות רפואית מתרחשת כאשר הפסיכולוג גרם לנזק נפשי עקב טיפול פסיכולוגי רשלני או כאשר הפסיכולוג עבר על דרישות בסיסיות שעליו למלא. להלן מספר דוגמאות למקרים נפוצים של רשלנות רפואית:
- הפרת סודיות: פסיכולוג נדרש על פי החוק לשמור על הפרטיות של המטופל ולא לספר על התכנים שהוא מספר לו בחדר הטיפולים אלא אם החוק דורש את הפרת הסודיות.
- ניצול סמכות: אסור למטפל לנצל את הקשר הרגיש עם המטופל לטובתו האישית.
- התרשלות בהשגחה על מטופל עם מחשבות אובדניות.
- מתן טיפול תרופתי שגוי.
כיצד מטפלים ברשלנות רפואית של פסיכולוג?
על מנת לקבל פיצויים על הנזק שנגרם כתוצאה מהרשלנות רפואית, יש להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד המטפל. תביעות רשלנות רפואית של פסיכולוגים הן תביעות מסובכות שכרוכות בהגשת הוכחות והסברים מפורטים על הנזק שנגרם ועל אשמת המטפל.
לפיכך, חשוב להיעזר במהלך התביעה הזו בעורך דין מקצועי שבקיא הן בתחום המשפטים והן בתחום הפסיכולוגיה.
טרם בחירת עורך הדין, יש לוודא כי הוא טיפל בעבר במקרים דומים והצליח להשיג פיצויים ללקוחותיו.
מומלץ לשוחח עם לקוחות קודמים או נוכחיים של עורך הדין ולקבל חוות דעת על רמת המקצועיות של הטיפול בתיק וכן על רמת השירות שהוא מעניק ללקוחותיו.
מעוניינים לקבל למידע נוסף על רשלנות רפואית מצד הפסיכולוג ועל טיפולים פסיכולוגיים בכלל? היכנסו לאתר על הספה – אינדקס המטפלים והפסיכולוגים בישראל בקישור: https://www.alhasapa.co.il.