כל מי שהיה מעורב בהליך גירושין, שמע על המושג הסדרי ראיה. אולם רבים מהשומעים את המושג לא יודעים בדיוק מה ההבדל בינו לבין משמורת, מתי מקבלים הסדרי ראיה וכיצד ניתן לשפר הסדרי ראיה. בדיוק בשביל זה אנחנו כאן – לעשות לכם סדר במושגים ולהעניק לכם את הכלים לשפר את הסדרי הראיה וכן את הסדרי המשמורת שלכם.
שיפור ההסדרים
לפני שנצלול אל הביאור של המונח הסדרי ראיה, נקדים ונפנה אתכם אל משרד עו"ד טאוב ושות' אשר יטפלו עבורכם בהסדרי הראיה ויעזרו לכם למצות את זכויותיכם בפני בית המשפט. בין אם אתם בשלב של לפני פסיקת הסדרי ראיה ובין אם נפסקו הסדרי ראיה אשר אינכם שבעי רצון מהם, עו"ד טל טאוב תהיה שם בשבילכם, תייצג אתכם ותעזור לכם להשיג את הסדרי הראיה הטובים ביותר.
ענייני משמורת
כדי להבין מה הם הסדרי ראיה, יש להבין תחילה מה היא משמורת. משמורת הינה אחד מן העניינים אשר נידונים במסגרת הליך הגירושין. משמורת היא סטטוס משפטי, הקובע היכן הילדים של הזוג המתגרש ישהו ומי יוכל לקבל החלטות יום יומיות עבורם.
יש להבחין בין קבלת משמורת לבין קבלת אפוטרופסות. אפוטרופסות הינה מעין משמורת על, המעניקה לאפוטרופוס זכויות לבצע מגוון פעולות משפטיות עבור הילד כל עוד הוא קטין וחסר כשירות משפטית. לרוב, בהיעדר סיבות חריגות, שני ההורים יהיו האפוטרופוסים על הילדים שלהם.
אפוטרופסות לא מאפשרת לקבל החלטות יום יומיות עבור הילד, דוגמת באיזה בית ספר ילמד, לאילו חוגים הוא ילך, האם הוא ייצא מהבית עם סוודר והאם מותר לו לישון אצל חבר הלילה. החלטות אלו מסורות אל המשמורן של הילד.
כאמור, המשמורן אחראי לא רק לאותן החלטות אלא גם למקום מגוריו של הילד בזמן המשמורת שלו. כך, הורה משמורן יהיה זה שהילדים מצויים אצלו והוא גם יהיה אחראי לכל אותן פעולות שצוינו.
הסדרי משמורת
בתי המשפט פוסקים הסדרי משמורת לפי הנסיבות כאשר השיקול המנחה את הפסיקה הוא טובת הילד. כיום, ישנה נטייה להעדיף משמורת משותפת, דהיינו לקבוע כי שני ההורים יהיו משמורנים. הנטייה כיום היא לפסוק משמורות של 14 יום כך שהילד ישהה שבועיים אצל כל הורה.
הסדרי ראיה
לא אחת נפסקת משמורת לאחד ההורים בלבד. כך, שהילדים שוהים רק אצלו והוא גם אמון על כל אותן פעולות יומיומיות. באותם מקרים, ההורה השני יקבל הסדרי ראיה. הסדרי הראיה יסדירו את התראות הילדים עם ההורה שאינו משמורן. הסדרי הראיה, בניגוד למשמורת, אינם מעניקים את האחריות האמורה על הילדים אלא רק את הזכות להתראות עימם.
הסדרי ראיה קובעים, לרוב, שהילדים ישהו אצל ההורה שאינו משמורן לילה בשבוע וכן בכל שבת שנייה. פעמים רבות, הסדרי הראיה אינם ממצים דיים. באותם מקרים עו"ד טאוב תדאג לשיפור ההסדר.
לסיכום
לסיכום, הסדרי ראיה, מסדירים את התראות ההורה שאינו משמורן עם ילדיו. ההסדר אינו מעניק זכויות של משמורן ואם אתם מרגישים מקופחים, פנו עוד היום לעו"ד לשיפור ההסדר.