האם ניתן להגיש בקשה לפשיטת רגל בפעם השנייה?

שקיעה בחובות היא מציאות לא נעימה בלשון המעטה, הן בשל ההגבלות הכלכליות והן בשל ההשפעות הבריאותיות הנובעות מהלחץ ואי הוודאות הכלכלית. אחת האפשרויות העומדות בפני חייבים ליציאה לדרך כלכלית חדשה היא באמצעות פשיטת רגל, אך האם ניתן להגיש את הבקשה הזו גם בפעם שנייה?

 

תהליך פשיטת רגל

הליך פשיטת רגל המוכר לכולנו, עבר שינוי מהותי במהלך שנת 2018, כשהוא מקבל משמעות שונה (ואף שם שונה) במסגרת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נועד להחליף את הסטיגמה השלילית ששויכה לתהליך פשיטת הרגל וכן, להתמקד באופני השיקום והענקת כלים להתנהלות כלכלית אחראית עבור החייב.

בתהליך פשיטת רגל – חדלות פירעון, החייבים זוכים לצאת לדרך כלכלית עצמאית חדשה וזאת תוך כינוס הנכסים (במידה וקיימים כאלו) והגעה להסכמות עם הנושים, במסגרתן כל נושה יקבל את חלקו היחסי בהתאם ליכולתו הכלכלית של החייב וסך ההחזר החודשי שנקבע מטעם בית המשפט.

 

כיצד מגישים בקשה לפשיטת רגל?

את הבקשה לפשיטת רגל – חדלות פירעון, חשוב ומומלץ להגיש עם גורם מקצועי ובעל ניסיון בתחום, אורי גילת עורך דין ,  כך שתוכלו להבטיח לעצמכם ראש שקט ושמירה על האינטרסים שלכם במסגרת המשא ומתן מול הנושים.

השלב הראשון בהגשת בקשה לפשיטת רגל – חדלות פירעון מתחילה בהגשת בקשה ייעודית לבית המשפט (בקשה אותה חשוב להגיש בצורה מדויקת ומפורטת ככל האפשר), כאשר לאחר בחינת הבקשה יתקבל צו פתיחת הליכים, יתנהל דיון בבית המשפט ובסופו של תהליך, קבלת צו הפטר מלא או חלקי מהחובות שנצברו.

 

האם ניתן להגיש בקשה לפשיטת רגל בפעם השנייה?

כעיקרון, ניתן להגיש בקשה לפשיטת רגל גם בפעם השנייה, אך המחוקק קבע תקופת צינון הנמשכת 5 שנים, בין הבקשה הראשונה לבקשה השנייה. תקופת הצינון נועדה לאפשר לנושים למצות את התהליך וגביית החובות מהחייב ולמנוע מצבים בהם החייב יפתח בהליך פשיטת רגל בכל רגע שירצה.

במקרים מסוימים, ניתן יהיה לפתוח בהליך פשיטת רגל בפעם השנייה גם לפני שעברה תקופת צינון בת 5 שנים, כמו לדוגמה במקרים בהם הנושים מעלים כי קיים חשש סביר להתנהגות לא הולמת של החייב, הפועל בחוסר תום לב.

 

עורך דין מומחה לפשיטת רגל

בקשה לפשיטת רגל בפעם השנייה יכולה לנבוע גם מדחייה של הבקשה הראשונה, ובכל מקרה, על מנת למקסם את סיכויי הצלחת הבקשה השנייה, חשוב לפנות ולהיעזר בשירותיו של עורך דין חדלות פירעון מקצועי, אשר ינמק היטב את הבקשה ויסייע לכם להתנהל בצורה מיטבית מול הנושים ובית המשפט.

 

לסיכום

תהליך פשיטת רגל – חדלות פירעון, הוא בין התהליכים היעילים והשכיחים בקרב חייבים רבים המעוניינים למחוק את חובותיהם ולצאת לדרך כלכלית חדשה, כאשר במקרים בהם נצברו חובות נוספים, או נדחתה הבקשה הראשונה, ניתן יהיה להגיש בקשה לפשיטת רגל בפעם השנייה, בקשה אותה חשוב ומומלץ להגיש עם עו"ד חדלות פירעון מומחה.

פְּשִׁיטַת רֶגֶל

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
עורך דין מחייך
להתייעצות עם עורך דין

בעולם הדין והמשפט חשוב לבחור עורך דין מקצועי ומנוסה שידע לתת תשובה על כל שאלה. השאירו פרטים ועורך דין מקצועי יחזור אליכם ויענה לכם על כל תשובה.

מידע נוסף
מתי ולמי מתאים להיכנס לפשיטת רגל?

פשיטת רגל יכולה לעזור לכם להשתחרר מחובות אך זו לא האפשרות הנכונה עבור כולם. חשוב להבין כיצד זה ישפיע על חיי היומיום ולבחון את החלופות.

מהם שלבי התהליך של חדלות פירעון

חדלות פירעון או בשמה המוכר יותר פשיטת רגל, היא תהליך המאפשר לאדם שנקלע לחובות לצאת מהם ולהתחיל מחדש ובסופו של דבר למחוק את החובות. הליך

מתי נוכל להתחיל בהליך חדלות פירעון?

חובות גדולים עלולים להיות הרסניים. הם יכולים למוטט את האדם מבחינה כלכלית ולהסב פגיעה גם לסביבה הקרובה שלו כתוצאה מכך. באמצעות הליך משפטי וכלכלי מטעם